Gewichtsconsulenten Bollenstreek
all-fruit
Joost Ruigrok

Even voorstellen: Mijn naam is Joost Ruigrok.joost

Als training voor de Amstel Gold Race ( wielerkoers van 100 km) ging ik begin dit jaar 2 x spinnen per week bij sportschool Aarts. Mijn conditie kwam zodoende goed op peil, maar mijn gewicht bleef ver achter op schema.
Met een lengte van 196 cm was mijn streefgewicht rond de 97 kilo, maar ik bleef hangen rond de 104, ook met 2x sporten per week. Via de sportschool hoorde ik dat Jacqueline als voedingsdeskundige verbonden was aan Aarts Sport.
Daar ik niet het type ben van weinig eten en geen voorstander ben van allerlei soorten shakes was ik wel wat sceptisch voor het gesprek. In het intakegesprek werd mij echter duidelijk dat er naast begeleiding op gebied van sporten, ook een haalbaar dieet werd aangeboden.

In 6 weken 6/7 kilo afvallen, ruim voldoende eten ( 3x per dag + wat tussendoor 3x) en ook elke dag variatie van het menu, dat was het plan waar Jacqueline mee kwam. Op sportgebied moest ik 3x per week gaan gaan sporten. Het volgen van dit dieet en een keer extra sporten was voor mij makkelijker te doen, makkelijker dan ik had gedacht en dat kwam vooral door de lekkere gerechten en de goede afwisseling.
Elke week op vrijdag was er een gesprek en werden diverse metingen gedaan waarbij ik de kilo’s precies op schema kwijt raakte. Na 6 weken zat ik op mijn streefgewicht en door het gebruiken van de menu lijsten kwam ik er ook achter wat ik wel, en niet kon eten na deze periode, zodat ik ook op gewicht kan blijven.

En oh ja, de Amstel Gold Race waar het allemaal om was begonnen……die ging heerlijk!!!!

joost