Gewichtsconsulenten Bollenstreek
all-fruit
Klanten
Joost Ruigrok

Even voorstellen: Mijn naam is Joost Ruigrok.joost

Als training voor de Amstel Gold Race ( wielerkoers van 100 km) ging ik begin dit jaar 2 x spinnen per week bij sportschool Aarts. Mijn conditie kwam zodoende goed op peil, maar mijn gewicht bleef ver achter op schema.
Met een lengte van 196 cm was mijn streefgewicht rond de 97 kilo, maar ik bleef hangen rond de 104, ook met 2x sporten per week. Via de sportschool hoorde ik dat Jacqueline als voedingsdeskundige verbonden was aan Aarts Sport.
Daar ik niet het type ben van weinig eten en geen voorstander ben van allerlei soorten shakes was ik wel wat sceptisch voor het gesprek. In het intakegesprek werd mij echter duidelijk dat er naast begeleiding op gebied van sporten, ook een haalbaar dieet werd aangeboden.

In 6 weken 6/7 kilo afvallen, ruim voldoende eten ( 3x per dag + wat tussendoor 3x) en ook elke dag variatie van het menu, dat was het plan waar Jacqueline mee kwam. Op sportgebied moest ik 3x per week gaan gaan sporten. Het volgen van dit dieet en een keer extra sporten was voor mij makkelijker te doen, makkelijker dan ik had gedacht en dat kwam vooral door de lekkere gerechten en de goede afwisseling.
Elke week op vrijdag was er een gesprek en werden diverse metingen gedaan waarbij ik de kilo’s precies op schema kwijt raakte. Na 6 weken zat ik op mijn streefgewicht en door het gebruiken van de menu lijsten kwam ik er ook achter wat ik wel, en niet kon eten na deze periode, zodat ik ook op gewicht kan blijven.

En oh ja, de Amstel Gold Race waar het allemaal om was begonnen……die ging heerlijk!!!!

joost

 
Sandra Veenis
sandraveenis

Ik sport al een aantal jaren met veel plezier bij Aarts. Toch merkte ik de laatste tijd dat ik langzaam aan zwaarder werd.

Tijdens de koffie aan de bar bij Aarts hoorde ik dat Esther en Jacqueline een afslankcursus in combinatie met sportbegeleiding zouden gaan starten. Dat was een schot in de roos.
Zo kon ik lekker blijven sporten bij Aarts en onder begeleiding ook nog wat pondjes verliezen. Ik vroeg twee vriendinnen of ze ook mee wilden doen.

Het eerste contact met Jacqueline was gelijk positief.
Onder het genot van een kopje koffie legde zij uit, hoe de weekmenu's werkten en werd mijn gewicht, vetgehalte en centimeters gemeten.
Jacqueline was er ook tijdens het sporten en al snel ontdekte ik dat ik te zwaar sportte om af te vallen. Zo was ik mijn spieren aan het opbouwen in plaats van vet aan het verbranden!

Het samen met vriendinnen sporten en lijnen werkte erg motiverend en ondersteunend.
Ook kon ik Jacqueline sms'en en stuurde zij regelmatig sms'jes aan ons.
Jacqueline gaf je het gevoel dat je er niet alleen voor stond en gaf tussendoor nog tips voor lekkere gerechten om ook eens uit te proberen.

We zijn nu bijna een jaar verder en nog steeds heb ik de menu's bij de hand.
De cursus heb ik met een gezond gewicht en leefpatroon en een goed gevoel afgesloten en ik kan het iedereen aanraden.
De combinatie van een dieet met sporten samen met een attente vriendelijke begeleidster was voor mij de manier om het vol te houden.

Sandra Veenis

 
Meer artikelen...
Pagina 1 van 3